L'Ajuntament de Llívia es planteja fer una nova concessió a l'hotel Bones Hores quan acabi l'actual el 2030. Llívia ha cedit durant molts anys la gestió de l'hotel Bones Hores a empreses franceses, i amb la vista posada a la fi del contracte, el consistori considera que rescatar l'hotel no és l'opció més rendible.

L'edifici presideix els prats i l'estany de les Bulloses, un espai que anualment rep fins a un milió de visitants. Tot i trobar-se en territori francès, es tracta d'un espai propietat de Llívia. Va ser cap al 1960 que es va construir la presa del llac de les Bulloses, i en aquell moment també es va construir l'hotel Bones Hores.

Poc després de la renovació de la primera concessió de l'hotel, el 2013, el consistori del moment, liderat per Sílvia Orriols (Convergencia i Unió), afirmava a Regió7 que Llívia tenia la intenció de recuperar la gestió de l'hotel.

L'equip de govern de llavors considerava que la gestió d'un establiment tan emblemàtic en un espai natural tan sol·licitat podria donar un nou impuls a la promoció turística del municipi. Per tant, el consistori es va plantejar no renovar més el contracte quan acabés el 2030.

Tanmateix, 8 anys després, la intenció de recuperar la gestió no està sobre la taula. «Encara que la decisió no és immediata, creiem que quan arribi el moment seria més rendible fer una nova concessió que invertir en la gestió de l'edifici», afirma el batlle de Llívia, Elies Nova.

«Si l'Ajuntament s'encarrega de la gestió, haurem de fer inversions en obres i en personal, i això suposa un risc». Si es manté la concessió, el consistori s'assegura la rendibilitat de l'edifici fins que acabi el nou contracte.

Sobre el futur més immediat, Nova afirma que, «encara que la concessió es pot recuperar amb una penalització mínima quan el contracte està a punt de finalitzar, esperarem que acabi el termini». Serà en aquell moment quan s'obri un concurs i es faci una nova concessió de l'espai ja adaptada a la nova normativa de contractació.