05 de abril de 2021
05.04.2021
Regió7

El refugi de la Basseta crea una nova aula destinada a l'educació ambiental

L'espai és ubicat a Sant Joan de l'Erm, en una de les principals portes d'entrada al parc natural de l'Alt Pirineu

04.04.2021 | 18:59
El refugi de la Basseta crea una nova aula destinada a l'educació ambiental

L'Ajuntament de Montferrer i Castellbò ha inaugurat una aula de natura al paratge de Sant Joan de l'Erm. Es tracta del refugi de la Basseta, un espai ubicat en una de les principals portes d'entrada de visitants al parc natural de l'Alt Pirineu, i alhora base de l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm.

Les noves instal·lacions es troben a la primera planta de l'edifici, en un espai de 120 metres quadrats. S'han instal·lat imatges digitalitzades en vinil a les parets de l'aula amb contingut didàctic per donar a conèixer els valors naturals de fauna i flora i el patrimoni cultural de l'entorn, s'ha adquirit nou mobiliari i material educatiu. També s'han ubicat plafons explicatius al costat de les finestres amb vistes a les caixes niu i menjadores que hi ha als arbres de l'exterior per facilitar l'observació d'ocells i petits mamífers.

Així mateix, s'ha construït dos lavabos nous i un magatzem, i s'ha realitzat tota la instal·lació elèctrica i de calefacció. Les obres han tingut un cost de 47.582,04 euros, que han estat finançades en el 90% pel Departament de Territori i Sostenibilitat a través d'una subvenció cofinançada per fons FEADER per a Espais Naturals de Protecció Especial. La resta del cost dels treballs ha estat aportada per l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò.

L'aula de natura serà utilitzada per dur-hi a terme activitats d'educació ambiental combinades amb la descoberta del bosc subalpí de l'entorn, especialment adreçades a escolars, dins del Programa d'Educació Ambiental del Parc, del qual disposa d'un Programa Pedagògic propi. També s'emprarà com a aula per fer cursos i jornades formatives, així com altres activitats organitzades pel parc, l'Ajuntament i l'EMD.

A més de l'ús d'aula de natura, l'espai també s'utilitzarà com a sala polivalent del mateix refugi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit