L'Ajuntament de Puigcerdà ha instal·lat al nucli urbà un joc de pistes amb l'objectiu de promoure l'activitat física i el coneixement de l'entorn entre els veïns. Així, segons ha anunciat l'àrea d'Esports del consistori, fins el dia 25 d'abril l'Ajuntament proposa l'activitat ´Orienta't', un circuit d'orientació que té com a finalitat promoure l'activitat física a l'entorn urbà de Puigcerdà. El joc no tan sols es basa en accions esportives sinó que alhora combina l'orientació i les ciències matemàtiques en un format dissenyat especialment perquè sigui realitzat en família o sota la supervisió d'una persona adulta.

Des del mateix Ajuntament han explicat que l'activitat es pot realitzar a partir de la descàrrega d'un mapa que hi ha a l'apartat d'esports del web municipal. En aquest document s'hi poden localitzar les fites distribuïdes pel municipi per tal que una vegada descobertes els participants calculin el resultat que amaguen. Cada fita té un valor numèric o un símbol matemàtic que permet aconseguir tres nombres enters. El resultat amagat es troba amb la suma d'aquests tres números.

Un cop finalitzat el circuit s'ha d'enviar un missatge privat, amb el resultat aconseguit,a través dels murs d'Instagram o Facebook de l'àrea municipal d'esport i compartir una fotografia realitzant l'activitat amb l'etiqueta #orientemnospuigcerda21. Els participants que aconsegueixin el resultat correcte rebran un obsequi de part del consistori.