Els parcs naturals del Cadí-Moixeró i de l'Alt Pirineu, amb territori a la Cerdanya i l'Alt Urgell , han acordat iniciar el procés per adherir-se a la Carta Europea de Turisme Sostenible, la qual serveix a aquests ens de gestió territorial per potenciar el seu compromís amb l'ecologia i, alhora, fer-ho en coordinació amb els agents privats.

Segons ha informat el Govern de la Generalitat, la Carta Europea de Turisme Sostenible «orienta els gestors dels espais naturals protegits i les entitats i empreses turístiques per definir les seves estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada». Així, el seu objectiu és «augmentar el coneixement sobre l'espai protegit i donar suport a la seva preservació, al mateix temps que es treballa per millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística del espais protegits i la seva àrea d'influència, tenint presents les necessitats de l'entorn, de la població i les empreses locals i dels visitants».

Els dos parcs naturals crearan ara grups propis de treball així com un fòrum de debat que posteriorment es traduirà en un pla estratègic i un pla d'acció. El pla es presentarà l'any que ve a Europarc, l'ens que haurà de validar les dues candidatures.