L'Ajuntament d'Isòvol vol impulsar l'entorn geològic dels badlans on els romans van practicar mineria, amb una nova marca turística, «El país dels Esterregalls», que ajudi el municipi a posicionar-se en l'oferta de la Cerdanya.

Els badlans, coneguts com els Esterregalls d'All perquè són a tocar d'aquest poble, es formen en zones àrides a partir de l'erosió del vent i de l'aigua. A Isòvol aquest fenomen ha dibuixat amb el pas del temps diverses canals profundes i estretes en una muntanya de colors grocs, ocres i vermellosos. L'aprofitament d'aquest recurs per part dels romans per extreure or, al segle II aC, va acabar de configurar un paisatge molt singular, raó per la qual és molt conegut a la comarca. Ara l'Ajuntament vol convertir els Esterregalls en aparador per atreure més visitants al municipi. Així, s'ha posat en marxa un centre d'interpretació al nucli d'All on també es poden veure les restes d'un carrer del segle XVI i part de l'antiga necròpoli de la sagrera de l'església de Santa Maria. A més, a l'estiu s'instal·larà un quiosc digital a l'ajuntament per difondre els atractius de la zona.

L'equipament es va gestar després de l'enderroc de l'edifici de l'antiga rectoria, moment en el qual van sortir a la llum les restes arqueològiques que ara es poden visitar al centre d'interpretació. En aquest sentit, la regidora municipal Glòria Santana ha argumentat que «en poc espai, es veuen diferents estrats de la construcció al llarg dels segles», referint-se al fet que en aquest punt hi ha la base d'un mur romà i diversos elements dels segles XVI i XVII. En canvi, a la zona de la necròpoli, les tombes més antigues corresponen als segles IX i X i es vinculen amb la primera església preromànica d'All, l'anterior a l'actual.

Més enllà d'aquests elements, el centre pretén ser un aparador per donar a conèixer els llocs d'interès i la xarxa de senders del municipi. Així, el projecte inclou un apartat dedicat a la memòria històrica que s'engloba sota la marca «El país dels Esterregalls», posant al centre els badlands que hi ha als tres pobles que el conformen: All, Isòvol i Olopte.