El Consell Comarcal de la Cerdanya ha anunciat la posada a disposició dels joves estudiants locals d’una ajuda econòmica perquè cursin els estudis de cuina i gastronomia que imparteix l’Institut Pere Borrell. La línia de subvencions s’ha obert aquesta setmana sota el nom ‘Mise en Place’ i amb els joves d’entre 16 i 29 anys com a públic objectiu. 

Les ajudes tenen com a finalitat donar un cop de ma als estudiants que es plantegen estudiar el cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà, el qual es va establir per adaptar l’oferta formativa al mercat laboral turístic de la comarca. Segons han remarcat des del Consell, l’objectiu d’aquestes beques, les quals estan emmarcades en el Programa Referent d’Ocupació Juvenil, és «possibilitar l’accés al cicle formatiu a aquelles persones que no poden assumir el seu cost, amb la voluntat de promoure la millora de l’ocupabilitat dels i les joves de la Cerdanya, alhora que s’ajuda a contribuir a la millora del sector de la restauració de la comarca».

El Consell destinarà 1.454 € euros per a cobrir un total de 4 beques “Mise en place”, de manera que n’atorgarà dues de 509 euros per cobrir el cost de matriculació del primer curs del CFGM de Cuina i Gastronomia de l’INS Pere Borrell, i dues més de 218 euros del cost de la matrícula al segon curs. El mateix Consell ha publicat les bases socials i econòmiques que han de complir els possibles beneficiaris de les ajudes.