Representants polítics i socials d’un i altre costat de la frontera estatal han reactivat la preparació de la Diada de la Cerdanya, una festa que en els últims anys ha agafat una nova volada com a esdeveniment anual clau en la concepció de la vall com una realitat única.

La seu del Consell Comarcal de Puigcerdà ha acollit aquesta setmana les primeres reunions al voltant de la jornada, la qual se celebrarà el cap de setmana del 18 i 19 de setembre a Vallcebollera, segons ha anunciat l’òrgan comarcal. Els representants institucionals i els de l’Institut d’Estudis Ceretans (IEC), entitat impulsora de l’esdeveniment, han començat a plantejar la jornada d’aquest any com un punt de trobada entre els productors i productes agroalimentaris de l’Alta i la Baixa Cerdanya. La producció alimentària centrarà les conferències i el debat dels alcaldes amb l’objectiu de sumar en la creació d’una marca única i una promoció unificada dels productes locals, segons ha remarcat Maria Teresa Licciardi, de l’IEC . Amb aquest nou enfocament, la diada guanya un valor afegit i se suma al nou marc de dinamització econòmica que viu el sector.

La diada estarà organitzada per l’IEC i l’Ajuntament de Vallcebollera, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Cerdanya i la Communauté de Communes Pyrénées-Cerdagne. Aquesta serà la 38a edició de la Diada de la Cerdanya després que l’any passat se suspengués per la pandèmia.