Els refugis de muntanya del Pirineu, entre els quals la major part dels de la Cerdanya, s’han unit en la segona edició d’un projecte europeu que té com a finalitat reimpulsar aquest tipus d’establiments turístics i de natura creant una xarxa de promoció i gestió transfronterera. El projecte porta per nom Entrepyr II i forma part del programa de Cooperació Territorial Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA) de la Unió Europea amb un pressupost d’1.498.600 euros. 

La segona edició del projecte Entrepyr ha comportat l’ampliació no tan sols del número de refugis, que ja són 70 a tot el Pirineu, sinó que també de les institucions d’un i altre costat de la frontera que li donen suport i aporten logística. Així, dels 70 refugis, deu formar part de la xarxa de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya: Colomina i Mallafré al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici; Vallferrera i Certascan al Parc Natural de l’Alt Pirineu; Estasen, Sant Jordi i Prat d’Aguiló al Parc Natural del Cadí-Moixeró, a la Cerdanya; Coma de Vaca al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser; Estanys de la Pera també a la Cerdanya; i Serra d’Ensija al Berguedà. D’altres de titularitat municipal o privada també s’hi han sumat. 

L’objectiu del projecte és millorar les instal·lacions dels refugis i augmentar-ne l’ús de la població en general i del món excursionista en particular. En les pròximes setmanes el projecte estrenarà un portal web amb tots els destins.