Una tempesta de forta intensitat ha creuar aquest diumenge al vespre la Cerdanya. Pels volts de 11 de la nit un temporal carregat de llamps, trons i molt vent -amb ratxes superiors als 100 km/h- ha escombrat la comarca d'oest a est afectant tots els pobles i deixant-los sense subministrament elèctric. En alguns municipis la llum anava i venia intermitentment.

El temporal, d'una gran violència, també ha anat acompanyat de calamarsa, provocant destrosses en mobiliari urbà i de jardí i fent caure arbres damunt de vehicles aparcats. En moltes cases les fortes ventades han aixecat taules cadires i ha fet picar porticons. En algunes també ha aixecat teules provocant alguns desperfectes als edificis.

Tempesta a la Cerdanya: un arbre caigut per la violència del vent M.S.

La tempesta ha corregut amb molta rapidesa per tota la Vall i l'Alt Urgell anant des de la Seu fins a Puigcerdà en pocs minuts. El fenomen ha provocat una gran reacció a les xarxes socials, de manera que en molts pobles ja n'esperaven l'arribada. Es comentava que feia molt temps que no vivien una tempesta amb tanta força.

Pocs minuts abans del seu pas el servei Meteocat alertava a través de Twitter que s'aproximaven xàfecs intensos i amb un gran desenvolupament vertical per l'oest de Catalunya. Els cims de les tempestes arribaven a superar els 13 km d'altitud. La línia de tempestes creuava ràpidament d'oest a est i ja s'avisava que podia anar acompanyada de temps violent.

La línia de tempestes deixava molts llamps i cops de vent més de 100 km/h.

43 serveis dels Bombers als Pirineus

Durant la matinada i arran del temporal, els Bombers de la Generalitat han atès 43 serveis per caiguda d'arbres pel vent. Des de les 05.52 h treballen també en un incendi provocat per un llamp dalt d'una carena a Navès (Solsonès). El foc cremava amb baixa intensitat i cap a les 10 del matí ha quedat controlat.