L’Ajuntament de Bellver de Cerdanya ha iniciat un dels projectes d’obra clau del mandat actual: la construcció de les calderes de biomassa que han d’escalfar el centre d’atenció primària i la residència i, principalment pel futur del poble, l’ampliació d’aquest equipament sociosanitari.

L’ampliació de la residència sociosanitària Sant Roc, la segona de caràcter públic de la comarca, junt amb la de Puigcerdà, passa per ser un dels grans projectes del mandat municipal actual. L’ampliació permetrà a la residència de Bellver passar de l’actual trentena de places a la cinquantena, la majoria de les quals seran de caràcter públic. El disseny de l’ampliació ha establert una gestió més autònoma dels usuaris, amb la creació d’habitacions més àmplies que permetran als interns fer vida privada i, alhora, aprofitar les zones comunes. A més d’aquestes noves unitats de convivència, el projecte preveu també l’obertura de dues noves sales d’estar que se sumaran a les dues ja existents. Les obres tenen un pressupost estimat d’1,8 milions d’euros. La Diputació i la Generalitat han aportat dues subvencions d’uns 200.000 euros.

La primera fase de les obres consistirà en la renovació de les calderes de gas i la instal·lació d’un sistema de calefacció per biomassa que l’Ajuntament ja utilitza des de fa anys per escalfar l’escola, el centre cívic i la llar d’infants. Aquest sistema energètic permet a Bellver ser autosuficient, amb fusta dels seus boscos.