Les Carmelites de la Caritat de Vedruna deixen la comunitat religiosa de Puigcerdà després de 167 anys de presència al municipi. Tanmateix, mantindran la titularitat de l’escola Vedruna. L’avançada edat de les tres integrats de la comunitat i la pandèmia han desencadenat la seva marxa.

L’escola continuarà depenent de la Fundació Vedruna Catalunya, en la titularitat, però les religioses es traslladaran a partir d’agost a altres comunitats i poblacions. Maria Viñas es traslladarà a Granollers, Maria Montgrony a Caldes de Malavella i Conxita Segalà a Berga.

Divendres les tres integrants de la comunitat a Puigcerdà van visitar, junt amb la delegada provincial, M. Antonia Martínez Reneses, l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives.

Durant la visita, l’arquebisbe va agrair la presència de la Comunitat Vedruna a Puigcerdà durant tants anys i va subratllar «el valor de la vida consagrada i religiosa per al nostre món amb la seva presència, pregària, testimoni i intercessió». A més, Vives, va destacar «el valor de l’obra educativa cristiana de l’escola» i va demanar que «es pugui mantenir ben viva amb la valuosa col·laboració de la comunitat de professors i els pares dels alumnes, en estreta cooperació amb la Parròquia».

Està previst que passat l’estiu l’Ajuntament de Puigcerdà juntament amb la parròquia i l’escola Vedruna duguin a terme un acte d’agraïment i homenatge a les religioses Vedrunes quan la situació sanitària així ho permeti.