El celler Llivins, ubicat a Llívia, és el primer de l’Estat espanyol que ha rebut el segell Biosphere Tourism, que certifica el compliment de bona part dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Acord de París contra el canvi climàtic. L’acreditació converteix l’empresa vitivinícola llivienca en la primera de l’àrea de l’Alt Pirineu i Aran en rebre aquesta certificació.

Biosphere és un sistema integral de gestió, reconeixement i certificació d’un territori, empresa o servei, entre altres, mitjançant l’acompanyament, el seguiment i l’assessorament. La certificació l’atorga l’Institut de Turisme Responsable, que va néixer amb el suport de la UNESCO i té l’objectiu d’impulsar d’accions i programes de desenvolupament.

Llivins ha entrat, així, a formar part de la família de territoris i empreses, en l’àmbit mundial, que per la seva filosofia de treball i gestió, tenen la certificació de l’ecosostenibilitat.

Aquesta etiqueta situa Llivins en el mapa d’una oferta global i internacional que la mateixa pàgina web de Biosphere recull i difon. Al final, un reclam per a un potencial turisme en creixement.

Llivins i Biosphere Tourism han treballat aquests últims mesos, plegats. L’institut internacional ha auditat l’empresa llivienca per demostrar l’acompliment dels diferents requisits exigits. Aquesta és una labor que tindrà continuïtat en el temps, ja que des d’ara es farà un seguiment, de forma regular, per poder mantenir el segell.