La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i Junts per Catalunya de l’Alt Urgell lliuraran el diumenge a dos quarts de cinc de la tarda el tradicional Premi Estel a Jordi Turull. Els guardons tornen, desprès d’haver de suspendre l’edició del 2020 a causa de la covid-19.

Des de l’organització, destaquen el paper de Turull i la seva vinculació amb la comarca. «Ha estat sempre un gran ambaixador de l’Alt Urgell i especialment, de Josa de Cadí, poble al qual ha estat vinculat des de ben petit», asseguren.

Així mateix, els organitzadors també subratllen que «el guardó vol ser un reconeixement a tothom que va fer possible el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i, sobretot a les persones que han patit més directament la repressió a través de la presa i l’exili».

El Premi Estel va ser instaurat l’any 1999 per la Joventut Nacionalista de Catalunya i CDC de l’Alt Urgell per tal de reconèixer la tasca de persones i col·lectius que treballen des del territori a favor de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes.

El col·lectiu comarcal de Junts per Catalunya agafà l’any 2019 el relleu en l’organització d’aquest acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a la Seu d’Urgell.