L’Ajuntament d’Alp té previst acabar aquest mateix mes d’octubre les obres de remodelació de l’avinguda de la Mancomunitat per convertir-la en un gran passeig central que comuniqui el nucli antic del poble amb la zona de serveis escolars i esportius. Aquestes setmanes els operaris enllesteixen el disseny del nou sol, que combinarà vials i zones verdes per afavorir el passeig.

Les obres de remodelació de l’avinguda de la Mancomunitat d’Alp es van començar a inicis d’estiu i durant la temporada turística han avançat prou perquè l’equip de govern municipal en prevegi ja el final. Es tracta d’una de les actuacions urbanístiques importants del mandat, ja que donarà un nou sentit a un dels vials més amples i centrals del nucli urbà.

El projecte compta amb un pressupost de 300.000 euros provinents en la seva meitat del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat. Les obres inclouen l’eliminació de l’antiga benzinera de darrere l’Oficina de Turisme, a l’espai central del passeig, ja que des de feina anys que estava en desús. Igualment, les obres permetran guanyar places d’aparcament als laterals del vial així com noves zones verdes amb arbres situats de manera intercalada amb els vehicles i mobiliari urbà com ara bancs. Amb aquest calendari de treball, el consistori preveu que el nou passeig central del poble estigui enllestit a l’inici de l’hivern i la nova temporada turística de neu.