L’Ajuntament de Puigcerdà té nova imatge corporativa. L’equip de govern municipal ha aprovat un projecte de renovació de l’escut i logotips que han de representar a la vila en les seves comunicacions i presència al carrer. Es tracta d’una imatge que s’assenta sobre elements històrics com ara l’escut heràldic de 1298, la corona de 18 puntes de l’antic comtat de Cerdanya, la flor del lliri i el color vermell que caracteritza molts edificis emblemàtics de la vila i es projecta amb línies més modernes i lleugeres que l’escut anterior.

L’objectiu de la renovació de la imatge corporativa és «aconseguir una comunicació més fluida i directa entre l'‘Ajuntament i la ciutadania, millorar la convivència amb altres identitats visuals d’institucions superiors amb la que col·labora i adaptar-se al nou món digital», segons ha explicat el mateix consistori. 

En paral·lel al disseny de la nova imatge, l’equip de govern també ha aprovat una normativa que estableix l’ús dels nous símbols i la manera com aplicar-los per a tothom qui hagi d’identificar l’Ajuntament en les seves comunicacions. En aquest sentit, la nova imatgeria està disponible en diversos formats al web municipal a fi efecte que institucions i entitats la puguin descarregar. 

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que la nova imatge es basa en un escut heràldic que és dels més antics de Catalunya i el color vermell terrós que tant veiem en edificis de la vila a, per exemple, cases senyorials de l’estany o el mateix ajuntament. El creador dels dissenys, Ibon Castillo, ha explicat que la nova imatge de la vila pretén mantenir l’essència dels antics escuts de Puigcerdà aportant-li un aire més modern que realça el fons vermell.

Nova emoticona informal

El projecte ha inclòs la creació d’un segon logotip que l’Ajuntament utilitzarà a les xarxes socials o esdeveniments de caràcter lúdic que requereixin una comunicació més informal. Es tracta d’una revisió dels símbols que empra la flor del lliri per insinuar una emoticona somrient. Aquesta versió, que també manté el color vermell terrós que vol ser un dels nous símbols de Puigcerdà, es farà visible en, per exemple, les comunicacions de la comissió de festes o l’àrea de Joventut.