L’Ajuntament de Bellver de Cerdanya aplicarà un pla de renovació del paviment d’alguns carrers del nucli urbà i d’alguns nuclis agregats, així com del nou aparcament del Parc Central. El projecte disposa d’un pressupost de 168.000 euros.

El consistori ha anunciat que té previst pavimentar diversos carrers de la trama urbana de Bellver i dels nuclis de Bor i Talló, amb l’objectiu de «resoldre el seu deteriorament, provocat principalment pels anys, per les inclemències meteorològiques i pels canvis de temperatura propis del clima de muntanya». Així, els carrers que es pavimentaran de nou a Bellver són els de Sant Antoni, Francesc Macià, Sant Roc, Batllia, Nuno Sanç i part del Camí Reial. Per la seva banda, al nucli de Bor, els operaris renovaran l’asfalt del carrer de Sant Marcel, que dona accés a la zona del Serrat i el del costat, perquè havia quedat pendent en actuacions anteriors. Igualment, l’actuació també inclou la plaça de la Font i el Camí de l’Ingla des de Talló fins a Santa Magdalena.

L’equip de govern municipal ha remarcat que aquesta carretera és l’únic accés rodat i pavimentat que porta al nucli de Santa Magdalena, a la zona de Coborriu i Vilella, a la vall de l’Ingla i als dipòsits d’aigua potable. També es farà nou el ferm de la carrretera que connecta l’N-260 amb Ordèn i Talltendre. L’actuació de millora dels carrers inclourà també l’asfaltat del nou aparcament del Parc Central, un equipament estrenat aquest any que ha generat 67 noves places d’aparcament a tocar del nucli comercial de Bellver.

Aquest nou aparcament, accessible des del mateix Parc Central i des de la plaça de Sant Roc que connecta l’entrada al poble des de l’N-260 amb el nucli urbà, es va obrir el mes d’agost passat conjuntament amb un altre aparcament de vuit places a la plaça del Castell.