El Govern de la Generalitat, a través dels seus representants al Pirineu, ha celebrat aquest dimecres una reunió a Puigcerdà amb els empresaris de la vall per coordinar el Pla Director de la Neu, el qual ha de servir per retornar aquesta activitat esportiva i turística als seus nivells de negoci després de la pandèmia.

En el marc de la reunió, el gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, ha ressaltat la necessitat de prendre totes les mesures de prevenció, donar una resposta ràpida davant de possibles casos positius de covid-19 i continuar ampliant el nombre de població vacunada. Així, va dir que el sector de la neu pot servir per «fomentar i avançar» en aquells grups d’edat on els percentatges són més baixos. Per la seva banda, el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, va considerar que el Pirineu preveu una campanya d’hivern amb «major tranquil·litat» que la de l’any passat, en què es va decretar un confinament perimetral a la Cerdanya i el Ripollès durant les festes de Nadal. Pel seu costat, el president d’Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, va explicar que es vol encaminar cap a la vacunació a les persones que vinguin a treballar durant la campanya, sent conscients que aquesta permet contenir la pandèmia. Igualment, ha afirmat que el volum de reserves de cara als ponts de Tots Sants i la Puríssima, a més de les vacances de Nadal denoten que la temporada pot ser bona si hi ha neu.

Pérez va explicar que la situació sanitària actual és «molt diferent» a la de l’hivern passat i que en aquest període també han «après» a identificar les mesures que poden ser més eficients en la gestió de la pandèmia. El delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran va posar en valor el Pla Director de la neu d’Empresariat Cerdanya per tal de «sumar» en la voluntat de tenir un «Pirineu segur» i aportar un sistema d’organització de cara a resoldre possibles incidències.

En el mateix sentit es va pronunciar el gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, que també va ressaltat la necessitat de prendre totes les mesures de prevenció, donar una resposta ràpida davant de possibles casos positius de covid-19 i continuar ampliant el nombre de població vacunada.

Mentre, el president d’Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, va assegurat que la comarcai els seus representants esperen l’hivern «amb moltes ganes». A més, ha afirmat que el volum de reserves de cara als ponts de Tots Sants i la Puríssima, a més de les vacances de Nadal, així ho denoten i que la temporada pot ser bona si les condicions meteorològiques acompanyen i hi ha neu.

Coordinació entre CAP, hospital i les estacions de les pistes d’esquí

Francesc Armengol, president d’Empresariat Cerdanya, va detallar que les primeres passes d’aquest document es va donar la temporada passada, quan i que serveix per coordinar l’Àrea Bàsica de Salut i l’Hospital de Cerdanya amb les estacions d’esquí i el sector de la restauració i el transport, entre d’altres. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chia, ha destacat que aquest pla és un full de ruta «molt valuós» i que cal seguir. Finalment, Benavent, director de la regió sanitària, va afegir t que el treball de posada en comú de les mesures sanitàries també servirà per incidir en la necessitat de dur a terme una bona manipulació d’aliments que atorgui majors garanties.