Talltorta ja té parc infantil. L’Ajuntament de Bolvir, municipi al qual pertany el poble, i el Bisbat d’Urgell han inaugurat aquesta setmana el que ha esdevingut el primer equipament d’oci i esbarjo de Talltorta gràcies a un acord entre els dos ens en el marc de la recuperació de l’antiga rectoria.

El consistori ha fet el nou parc infantil amb una inversió que s’ha situat al voltant dels 40.000 euros després que el Bisbat vengués el terreny a l’Ajuntament a un preu molt baix, segons ha remarcat l’equip de govern municipal que encapçala Isidre Chia. El parc s’ha dissenyat amb un tancat de murs de pedra, mobiliari de fusta i terra vegetal per tal que quedi integrat a l’entorn rural del poble. En aquest sentit, el mateix Chia ha destacat des de l’inici del projecte que Talltorta és al seu parer un dels pobles de la comarca que s’ha mantingut més verge de noves construccions. El parc ocupa un espai d’uns 500 metres quadrats i està situat just davant l’església de Sant Climent de Talltorta. De fet, la construcció del nou parc forma part de l’actuació global de restauració i revalorització de l’antiga rectoria, la qual s’ha de convertir en els pròxims anys en un centre cultural i turístic alhora que equipament social pels veïns.

L’església de Sant Climent de Talltorta va ser objecte d’un procés de restauració fa nou anys que va permetre el temple sumar-se com a element únic al catàleg de patrimoni recuperat de la Cerdanya gràcies a les seves pintures barroques.