Les estacions d’esquí alpí i nòrdic de la Cerdanya, englobades en el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, han presentat aquest dimecres la nova temporada d’esquí amb la previsió d’incrementar les xifres de visitants i retorn a les estadístiques del 2019, amb 735.000 esquiadors a la Molina i Masella.

La bona expectativa ha de servir per oblidar les xifres de la temporada passada, durant la qual les estacions de la Cerdanya van facturar el 25% de l’habitual a causa dels confinaments territorials. 

 Aquesta previsió optimista es basa en els indicadors que ja han obtingut en els últims mesos les estacions que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat respecte a l’any passat. Aquest estiu, la Molina va créixer el 8% respecte a l’estiu anterior i Vall de Núria el 18%.

En aquest sentit, els responsables de les pistes de la Molina, Masella, i Guils Fontanera s’han mostrat convençuts que la temporada començada aquest passat cap de setmana arrencarà encara amb més força en l’imminent Pont de la Puríssima, el qual preveuen de récord. Els representants polítics i administratius de les estacions han presentat la temporada en un acte nou realitzat el palau de Congressos d’Alp amb la presència de delegats de la Cerdanya i les comarques de Girona.

Un 95% durant els festius

 En l’acte, les estacions han avançat que aquest pont llarg de la Puríssima es presenta de forma excepcional arran del gran índex de reserves que estan registrant els establiments hotelers de la zona. Tant és així que fonts hoteleres han confirmat que el volum de reserves ja registrades al Pirineu assegura una ocupació del 95% pels cinc dies festius i els laborables que em queden al mig. 

Les dues estacions han anunciat que posaran en marxa el domini esquiable conjunt Alp 2500 i han remarcat que les pistes presentaran unes condicions idònies. Així la Molina ha anunciat que per aquest pont oferirà ja el 80% de l’estació oberta, mentre que Masella ha anunciat que tindrà obertes 65 de les 74 pistes del domini. Per la seva banda, l’estació nòrdica de Guils Fontanera ha anunciat que també obrirà amb el 80% de les pistes de fons a punt.