L’ocupació turística durant el pont de desembre ha arribat als nivells més alts assolits abans de l’esclat de la pandèmia. En algunes zones com les pistes d’esquí de Lleida o l’interior de Tarragona, l’ocupació ha estat del 100%, segons va informar ahir la Direcció General de Turisme. Per al Departament d’Empresa i Treball, les dades són «molt positives» i el signe que el sector turístic del país «ha pogut desenvolupar la seva activitat amb una afluència que recorda els millors resultats obtinguts en aquesta tradicional setmana de dies festius».

A la demarcació de Lleida, les pistes d’esquí han registrat ocupacions del 100%, mentre que a la resta del territori l’ocupació s’ha situat al voltant del 90%. Segons la directora general de Turisme, Marta Domènech, cal destacar el bon comportant dels càmpings i del turisme rural. «Els bungalous i l’oferta d’allotjaments rurals de la plana també han estat del 100%».

En el cas de les comarques gironines, les ocupacions a l’interior i a la muntanya han arribat al 98% el cap de setmana i al 80% els altres dies festius, mentre que a la Costa Brava –on s’han mantingut oberts la meitat dels establiments de restauració i allotjament– s’han situat en el 80%.

Al Camp de Tarragona, l’ocupació ha estat del 70%, tot i que a l’interior s’ha arribat al 100%, mentre que a la Catalunya Central les ocupacions han estat d’entre el 80% i el 90%. Pel que fa a la ciutat de Barcelona, el nombre de places cobertes ha arribat al 45%, unes xifres, que segons la Direcció General de Turisme, «són habituals» en aquestes dates.