La primera trobada oficial entre el president de la generalitat, Pere Aragonès, i a lehendakari basc, Iñigo Urkullu, ha obert a primera hora del matí a la 39a reunió del Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que se celebra aquest dilluns Alp. Els dos presidents autonòmics mantenen la seva reunió al Teatre Municipal, minuts després que Aragonès hagi inaugurat amb unes breus paraules el consell plenari.

En el seu discurs de benvinguda, Aragonès ha definit Catalunya com "un país obert al món" i ha ressaltat la importància dels "espais compartits", com aquesta comunitat pirinenca, i s'ha mostrat convençut que la reunió d'avui "produirà resultats molt tangibles".

Dirigents polítics de les regions transfrontereres del Pirineu dels estats espanyol, francès i d'Andorra s'han citat a la Cerdanya per analitzar els propers els projectes estratègics transfronterers. La presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus, de la qual formen part els territoris de Nouvelle-Aquitaine, Occitanie/Pyrénées-Méditerranée, Andorra, Aragó, Navarra, Euskadi i Catalunya, és rotatòria i canvia cada dos anys.

Trobada prèvia al Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus entre Pere Aragonès i Iñigo Urkullu miquel spa

La Comunitat de Treball dels Pirineus és un consorci internacional que té com a principal objectiu contribuir al desenvolupament dels Pirineus afavorint els intercanvis entre els territoris i actors d'aquesta regió, buscar solucions als problemes comuns i engegar accions transfrontereres.