Torna amb plenitud el programa Esport Blanc Escolar que incorpora els esports de la neu al currículum escolar de les comarques del Pirineu. Després que l’any passat el programa es fes en plena pandèmia amb un descens dels alumnes participants, aquesta temporada d’hivern la Generalitat ha previst que les classes a la neu es reprenguin amb normalitat i hi ha afegit els professors al programa de formació.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat i exdirector de l’estació d’equí de La Molina, Toni Santmartí, ha avançat que la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física ja està treballant perquè els escolars de tercer i quart de primària dels centres del Pirineu puguin tornar a fer classes a la neu amb la normalitat d’abans de la pandèmia. Santmartí ha argumentat que el retorn del programa forma part d’un dels eixos estratègics de la Generalitat pel que té de compromís amb el territori i el foment de l’activitat física.

L’any passat es van inscriure en el programa un total de 1.936 alumnes de 49 escoles de nou comarques. Així, 455 van ser de nou centres del Ripollès; 318 de vuit escoles de l’Alt Urgell; 227 de set centres de la Cerdanya; 226 de quatre escoles del Pallars Jussà; 187 de vuit centres del Berguedà; i 153 de quatre escoles del Solsonès, entre d’altres. La xifra d’inscrits va ser inferior a la de l’any 2020, en què hi van participar 2.688 alumnes de 60 centres educatius de tot el Pirineu.