El Cerdanya Music Festival, el Mussol Festival, el Festival Jardins Pedralbes i el Festival Mil·lenni han estat nominats als guardons Iberian Festival Awards, entre altres. En total, el Mussol Festival opta a nou guardons; el Cerdanya Music Festival, a set; el Festival Jardins Pedralbes, a sis i el Festival Mil·leni, a cinc. Tots quatre opten a la categoria de millor festival. Han estat també nominats a millor concert, La Pegatina, per les seves actuacions a Las Noches de Río Babel i al SanSant Festival, i Maria Arnal i Marcel Bagés a la Mar de Musicas.

El 3 de febrer del 2022 s'anunciaran els 10 finalistes de les categories decidides pel públic, mentre que el 17 d'aquest mateix mes es donaran a conèixer els finalistes de les decidides pel jurat. Finalment, el 26 de març es farà la gala de lliurament dels premis a Lisboa i les votacions ja estan obertes.

Aquests guardons internacionals, com ha explicat Jardins de Pedralbes, reconeixen les contribucions i èxits dels organitzadors de festivals i els agents de la indústria cultural el 2021. Aquesta iniciativa té com a objectiu potenciar les relacions ibèriques, optimitzar, fer créixer i posar en funcionament unions efectives entre Espanya i Portugal.