La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Victòria Alsina, i l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, s’han compromès «a col·laborar, a fer el que calgui i aprofitar totes les oportunitats» per promoure el català al món.

Així ho va afirmar la mateixa consellera d’Acció Exterior ahir a la xarxa social Twitter, després de reunir-se amb l’arquebisbe d’Urgell a la capital alt-urgellenca. En el transcurs de la trobada, Alsina va exposar al cap de l’Església catòlica a la diòcesi d’Urgell i, alhora, cap d’estat d’Andorra, les prioritats del seu departament en els propers mesos.

Prèviament, en una trobada amb els alcaldes de l’Alt Urgell, la consellera va explicar a les alcaldesses de la comarca les línies de col·laboració que hi ha entre la mateixa conselleria i els ens locals a fi efecte d’aprofundir en les relacions entre les administracions. Alsina també va explicar el treball en processos de participació com el que s’ha de fer al Pirineu en vistes a la candidatura dels Jocs d’Hivern 2030.