El Pirineu de Lleida no té, a dia d'avui, un posicionament clar sobre la possibilitat de celebrar els Jocs Olímpics d'Hivern 2030, encara que gran part dels alcaldes ajornen la seva decisió a una prèvia explicació del Govern sobre el full de ruta a seguir amb el certamen. Malgrat que des de la Generalitat ha explicat en diverses ocasions que la idea és dur a terme uns Jocs Olímpics pensats per i per al territori, alcaldes com Francesc Viaplana, de la Seu d'Urgell, considera que encara els falta informació per decantar-se.

Viaplana considera necessari dur a terme la consulta a la població del territori a la primavera per saber què és el que volen els ciutadans. "Sí que ens han explicat coses, però no hi han entrat detalladament i per posicionar-nos hem de saber tot el que hi ha abans dels jocs i, sobretot, després", ha asseverat Viaplana. L'alcalde de la Seu ha recordat que "les inversions al Pirineu han de ser sí o sí, no ha d'anar lligades a la celebració d'uns jocs".

Els consistoris del Pirineu demanen més informació per posicionar-se sobre JJOO

D'altra banda, l'alcaldessa de Tremp (Pallars Jussà), Maria Pilar Cases, ha explica que el Pirineu és un territori amb un "clar desequilibri territorial en comparació de la resta de Catalunya", i que, per això, s'ha d'invertir a revertir-ho "sí o sí, hi hagi jocs o no". "No volem que una millora del territori estigui condicionada per la celebració de l'esdeveniment o no, perquè el que s'ha de fer, s'ha de ja", afegeix Cases.

Ja amb una altra tendència, la síndica d'Aran, Maria Vergés, ha afirmat a Efe que aquesta candidatura olímpica és "una oportunitat" per al Pirineu que pot servir per "reforçar llaços i cooperacions territorials". "No volem que fracassi i farem tot el possible perquè el Pirineu compti amb els JJOO 2030", ha anunciat.

De fet, Vergés ha advertit que, en cas que finalment no se celebrin, "demanarem explicacions i saber quin pla hi ha per al Pirineu", alhora que ha recordat "l'oportunitat" que van suposar els jocs de Barcelona l'any 1992 i la "transformació" en positiu que va viure la zona.

No obstant això, des del Consell General d'Aran han mostrat la seva intenció d'organitzar la seva pròpia consulta a la població, més enllà de la que el Govern té prevista per a la propera primavera.

Finalment, des de la comarca del Pallars Sobirà, 14 dels seus 15 consistoris van signar fa uns dies un manifest conjunt de suport als jocs, que faran arribar fins al Comitè Olímpic Espanyol (COE) i els departaments de Presidència i Vicepresidència de la Generalitat.En el seu cas, els consistoris i el consell comarcal consideren els jocs com una bona oportunitat per al territori sempre que es desenvolupin sota criteris de "sostenibilitat ambiental, equilibri i cohesió territorial i aprofitament de les infraestructures".