L’ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya efectuaran aquest divendres el primer enviament d’ajuda humanitària fins a Ucraïna a partir d’un tractat de bon veïnatge amb el Comú de Sant Julià de Lòria en col·laboració amb Càritas Sant Julià de Lòria, segons ha anunciat el mateix Ajuntament de Puigcerdà.

Aquest dijous l'alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira, el primer tinent d’alcalde, Pere Valiente, i el regidor de Cultura, Àlex Rubio, s’han reunit amb el Cònsol Major i la Cònsol Menor de Sant Julià, el rector de Sant Julià de Lòria i els responsables de la Parròquia de Sant Julià al punt d’entrega de l’ajuda humanitària, en territori andorrà, des d’on serà enviada aquest divendres des del principat fins a la frontera d’Ucraïna amb Polònia. Allà Caritas Diecezji Rzeszowskie serà l’encarregada de rebre l’ajuda i gestionar el seu repartiment als afectats.

Aquesta col·laboració entre autoritats andorranes i cerdanes permetrà fer arribar fins a Ucraïna un tràiler de 34 palets carregats d’articles de primera necessitat, tal com han apuntat els coordinadors de la campanya.

En el marc d'aquesta acció, la recollida solidària del passat cap de setmana, 433 persones van pasar per l'espai habilitat a la plaça de Santa Maria de Puigcerdà per realitzar aportacions, recaptant 537kg de conserves, 1361 unitats d'altres articles d'alimentació, 1123 unitats de medicaments i primers auxilis, i gairebé 2000 unitats d'articles d'higiene personal i altres necessitats bàsiques i roba d'hivern i infantil. En total 16 palets.

Les jornades, organitzades conjuntament per l'Ajuntament de Puigcerdà, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya, van ser possibles gràcies a la col·laboració de més de 70 voluntaris, tant particulars com de protecció civil i estudiants de l'escola Vedruna de Puigcerdà.