La plataforma Stop JJOO ha presentat a la plaça Sant Jaume de Barcelona una nova mobilització que sota el lema ‘Stop macroprojectes! Construïm un país que posi la vida al centre’ pretén donar un nou valor a la campanya contra la celebració els Jocs Olimpics Barcelona Pirineus del 2030 amb l’empenta, ara, d’entitats veïnals, populars i ecologistes de la capital.  

La plataforma i les entitats barcelonines han anunciat la celebració, el mes de juny, d’unes jornades de debat econòmic i han fet una crida a aconseguir una participació massiva a la manifestació del dia 15 de maig a Puigcerdà. Per ajudar a aconseguir-ho, la plataforma ha anunciat que organitzarà autobusos des de Barcelona cap a Puigcerdà. 

El portaveu de la plataforma, Bernat Lavaquiol, i la de les entitats de la capital, Trini Cruzado, han llegit a la plaça Sant Jaume de Barcelona un manifest en el qual han mostrat el seu «rebuig a l’economia basada en els macroesdeveniments i les grans infrastructures que, com s’ha demostrat al llarg de la història recent, trinxen el territori i els barris, agreugen el monocultiu i la massificació turística i només beneficien a les elits econòmiques». Cruzado ha apuntat que «els Jocs de 1992 van ser l’inici de la massificació turística i va portar l’especulació immobiliària a la ciutat».

Una cintuantena d’entitats

La plataforma ha fet amb aquesta acció un moviment estratègic que vol visualitzar una pinça popular contra el projecte olímpic amb braços al Pirineu i Barcelona. Tant és així que al nou manifest ‘Stop macroprojectes’ s’hi han adherit més d’una cinquatena d’entitats socials , associacions veïnals, polítiques, sindicals i de defensa del medi ambient de tota l’àrea metropolitana de Barcelona, segons han anunciat des de la mateixa plataforma. Entre aquestes entitats hi ha la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) que té mig segle de vida i aplega unes 120 organitzacions de veïns i barris, el Sindicat de Llogateres, Ecologistes en Acció. la plataforma Zeroport, l’Assemblea Nacional Catalana i Unió de Pagesos.