Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, entre les quals hi ha la Cerdanya i l'Alt Urgell, quedaran integrades aquest any al sistema tarifari de la demarcació de Lleida. Així ho anunciat aquest dijous la directora de Territori i Mobilitat i presidenta de l'ATM Lleida, Mercè Rius, durant una reunió amb representants dels consells comarcals. D'aquesta manera, els habitants de les sis comarques d'aquesta àrea podran viatjar amb diferents mitjans de transport públic amb una única targeta, amb la possibilitat de fer transbordaments en un mateix desplaçament.

Així, podran utilitzar els serveis urbans, els autobusos interurbans i la línia RL2 de Ferrocarrils de la Generalitat, que uneix Lleida i La Pobla de Segur. Ara s'està treballant en la determinació de la nova zonificació i de les tarifes.

L'àrea integrada de l'ATM Lleida disposa actualment de dues zones tarifàries i està formada per la Noguera, les Garrigues, el Segrià, el Pla d’Urgell, l'Urgell i la Segarra, amb una població de més de 360.000 habitants i 149 municipis. Amb l'Alt Pirineu i Aran, el sistema augmentarà fins als 434.000 habitants i més de 200 municipis. Des de 2008, disposa d'una targeta sense contacte que es pot recarregar al Centre d'Atenció al Client de l'ATM Lleida, als punts de venda de les poblacions de l'àrea integrada o en els autobusos interurbans.