L’Ajuntament d’Igualada ja s’ha personat, aquest dimecres, com acusació popular en el cas de la violació de l’1 de novembre. L’Alcalde, Marc Castells, acompanyat de l’advocat Miquel Samper, ha estat l’encarregat de comunicar-ho públicament aquest dimecres al migdia.

La decisió de personar-se com acusació popular es va prendre conjuntament per part de tots els grups municipals en una reunió el dia 3 de novembre de 2021, dos dies després dels fets. Castells ha remarcat que amb aquest acord unànime, el govern d’Igualada “actua amb contundència sobre uns fets que van commocionar la ciutat i ho fem amb l’objectiu que el pes de la llei caigui sobre l’acusat si es demostra la seva culpabilitat”.

Un cop oberta la causa judicial, l’Ajuntament d’Igualada ha encarregat a l’advocat Miquel Samper que s’encarregui de dur aquesta acusació popular. Samper ha posat de relleu el fet que la proposta d’acusació popular vingui del conjunt de portaveus de l’Ajuntament d’Igualada i no d’un partit concret. Aquesta unanimitat, ha aclarit Samper, “fa que representi, amb legitimitat a tota

la ciutat d’Igualada”.

Sobre el fet del moment en què es presenta aquesta acusació, Samper ha justificat que es presenta un cop ha acabat la instrucció. L’advocat ha remarcat que ha estat “una instrucció i una investigació lentes ja que els Mossos d’Esquadra l’han fet de forma molt seriosa i amb rigor”.