El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha obert la porta que Catalunya i l'Aragó competeixin per presentar candidatura en solitari pels Jocs d'hivern de 2030 si no s'aconsegueix tancar un acord per anar junts. En una atenció als mitjans aquest dimarts després de la reunió de l'Assemblea General del COE, Blanco ha afirmat que "intentarà amb totes les forces" que els governs català i aragonès arribin a un pacte i, en aquest sentit, ha manifestat la voluntat de "continuar dialogant" i d'intentar convocar una nova reunió amb ambdues parts. Tanmateix, l'Assemblea General del COE ha votat per unanimitat presentar una candidatura dels Pirineus encara que no hi hagi acord perquè sigui conjunta.

Això implica que el COE obre la possibilitat de passar a una "segona fase" que implicaria que Catalunya i l'Aragó s'enfrontin i s'acabi imposant la candidatura en solitari d'un dels territoris. Blanco ha dit que seria "millor" una candidatura conjunta, però ha defensat aquesta opció si es manté el bloqueig.

Blanco ha remarcat que la decisió de presentar candidatura en solitari l'haurien de prendre els governs de Catalunya i l'Aragó i que, en aquest supòsit, l'Assemblea General del COE en triaria una de les dues.