Ha acabat sense acord la reunió telemàtica que ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda entre Catalunya, l'Aragó, el govern espanyol i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per intentar pactar una proposta conjunta entre les dues autonomies per als Jocs Olímpics d'hivern del 2030. Fonts de l'executiu català han explicat a l'ACN que el Govern ha rebutjat la nova proposta de l'Aragó, que divideix les proves en quatre lots. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha manifestat que ja n'hi ha prou d'anar canviant l'acord de la comissió tècnica i s'ha negat a reobrir el debat de l'esquí alpí. D'altra banda, el Govern creu que no té sentit que un territori es quedi la modalitat femenina i l'altre la masculina.

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Cultura i Esports de l'Aragó, Felipe Faci, ha reiterat que la proposta aragonesa conforma una candidatura "equilibrada" articulada a través d'un repartiment de lots de proves "en què Catalunya tindria preferència" en la tria de disciplines.

Faci ha mantingut que per a l'Aragó és "irrenunciable" un repartiment equilibrat de les proves d'esquí alpí i ha reiterat que la candidatura s'ha de configurar "en peu d'igualtat".

El COE no ha fet valoracions de la reunió, per bé que, aquest matí, el seu president, Alejandro Blanco, explicava a TV3 que "els que han de prendre la decisió i tenen la responsabilitat són els territoris", i afegia que el COE es limita a intentar facilitar l'acord. Alhora ha defensat que la seva actuació ha estat "imparcial i independent".

Davant d'aquesta situació de desacord entre Catalunya i l'Aragó, el Govern demana celeritat en clarificar quina serà la candidatura i afegeix que el CEO haurà d'acabar prenent una decisió.

Han participat en la reunió la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, el conseller d'Educació, Cultura i Esports de l'Aragó, Felipe Faci, el president del COE, Alejandro Blanco, i el secretari general del Ministeri de Cultura, Víctor Francos.