El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat un contracte de serveis per a la redacció de tres projectes de millora de la seguretat viària en trams de les carreteres N-2 i N-260 a la província de Girona. L'anunci de la licitació serà properament publicat al Butlletí oficial de l'Estat (BOE).

Es contemplen tres actuacions, la millora de la seguretat viària a la carretera N-II, punt quilomètrics del 736,4 al 739,3, al terme municipal de Bàscara; la reordenació d'accessos a la carretera N-II (del punt quilomètric 767,0 al 772,5), amb una adequació a secció de carretera de 2+1 carrils, a Capmany, La Jonquera; i la millora de la seguretat viària a la N-260, entre els quilòmetres 176,0 i el 179,0, a Puigcerdà, on també es farà un tram de secció 2+1 carrils.

S'hi inclou l'adequació, en alguns casos, de les carreteres convencionals per fer seccions de 2+1, una solució que permet millorar de forma significativa el nivell de servei i la seguretat viària, gràcies a la separació entre sentits evitant així la necessitat d'envair el carril contrari per efectuar avançaments.