La cooperativa L’Arada Creativitat Social i els ajuntaments del parc natural del Cadí-Moixeró han activat un pla de xerrades sobre la realitat econòmica que viu el Pirineu en el context de la massificació del turisme i la creixent onada constructiva. El pla s’emmarca dins el projecte Betula, el qual té com a missió «l’anàlisi i intervenció des del territori que estudia l’entorn del Cadí-Moixeró des d’una òptica econòmica, social i ambiental», segons han explicat els seus responsables.

El cicle d’activitats a l’Alt Urgell i la Cerdanya s’ha activat aquest cap de setmana a Tuixent. A partir de la xerrada sobre incendis i els riscos que afronten els boscos que es va fer el mes de maig, s’ha celebrat una sessió participativa per parlar sobre boscos i incendis amb un diàleg obert amb el públic sobre com ha de ser la gestió forestal i quin paper ha de tenir la ramaderia extensiva. El cicle es reactivarà el 15 d’agost a Montellà amb una xerrada sobre el patrimoni cultural i la cultura popular del territori, i el 14 de setembre a Alp, amb un debat sobre la massificació turística. El cicle es clourà el dia 17 de setembre a Bellver de Cerdanya amb una altra xerrada, en aquesta ocasió sobre la caça i la gestió cinegètica.

El programa també ha inclòs una exposició i la publicació d’un nou exemplar de la revista d’història socioecològica del Cadí Moixeró, la qual recull tots els tallers i les entrevistes d’història de vida fetes en els últims mesos a gent del territori.