Bellver de Cerdanya recupera aquest estiu una de les propostes culturals i turístiques que més èxit van tenir abans de la pandèmia: les visites guiades al barri vell que repassen la història del poble per mitjà de dos còmics locals que representen personatges també lligats als llinatges de Bellver.

Les representacions les porten a terme els personatges d’en Cirera, un autèntic Montané de l’Ingla, i l’Agràs, un fill de ca l’Escultor de baix, els quals conduiran els visitants pels carrerons, miradors i muralles del nucli antic en un itinerari que dura al voltant de les dues hores. Els dos actors, membres de l’Agrupació Teatral la Moixa, expliquen els fets més rellevants viscuts a Bellver des del segle XVIII i descobreixen als turistes detalls arquitectònics i decoratius dels edificis que evoquen els episodis històrics. Les representacions es portaran a terme el dies 29 de juliol i el 6 d’agost a les set de la tarda i el 16 d’agost a les onze del matí. Per participar-hi cal apuntar-se a l’oficina de turisme de la plaça de Sant Roc.

La companyia teatral ha explicat que ara les visites incorporaran nous diàlegs i passatges històrics a fi i efecte de fer-la atractiva també per als visitants o veïns que ja l’hagin fet. El guió de la visita recorda les guerres patides a Bellver des de la dels 30 anys el 1648 i recupera personatges de la història local com ara Aldolça Rossa, tancada a la torre de la presó, l’anarquista El Cojo de Málaga i Gustavo Adolfo Bécquer, que va fer una estada a Bellver.