Regió7

Regió7

Cerdanya Senderisme de Salut tanca el curs amb més participants

Durant l’estiu el programa d’excursions ha rebut 400 marxaires que han conegut els millors racons de la vall

Un dels grups de Senderisme de Salut aquest estiu | GUIES DEL PIRINEU

El programa Cerdanya senderisme de salut que organitza cada any excursions d'acord amb els valors de l’esport i la salut entre turistes i veïns de la vall ha tancat l’estiu amb una valoració molt positiva. Segons han explicat els seus responsables de les entitats Nordik Walking Pirineus i Guies del Pirineu, prop de 400 persones han participat en les sortides durant tota la temporada.

En aquesta vuitena temporada del programa, els seus impulsors han organitzat 34 activitats, de les 42 previstes inicialment, i han assolit una mitjana de participació d’entre de fins a nou excursionistes en la banda baixa i fins a divuit en les sortides més nombroses. Segons ha explicat un dels seus responsables, Jordi Pau Caballero, «a banda de les sortides matinals de senderisme, aptes per a la pràctica de la marxa nòrdica, les que més expectativa han generat són les mixtes, com el Bac de Llívia, amb telecadira i a peu, i la Tosa panoràmica, amb el circuit de les mines i de la natura, també amb telecabina i a peu, conjuntament amb les sortides nocturnes de marxa nòrdica en lluna plena, i les sessions de Sanergies amb Banys de bosc».

El gruix de les activitats s’ha celebrat el mes d’agost, amb sessions de matí, de tarda i nit en lluna plena. Igualment, s’han realitzat setze sortides amb el guiatge gratuït, dotze sortides guiades amb un cost d’inscripció de 5 euros, sessions i cursos de marxa nòrdica per quinze i vint-i-cinc euros i sessions de Sanergies amb Bany de bosc per 20 euros. De la mateixa manera, en deu de les sortides programades, els participants han pogut descobrir paisatges d’alçada gràcies a l’accés amb telecadira i telecabina, pagant només el cost del bitllet.

El programa ha registrat un augment d’inscripcions del 15 % respecte a l’any passat.

Compartir l'article

stats