La Cerdanya compta amb una nova eina per dinamitzar l’economia. El Consell Comarcal ha impulsat la creació d’una Escola d’Emprenedoria, que neix amb l’objectiu de donar als nous empresaris locals les eines necessàries per arrencar nous negocis.

La nova Escola d’Emprenedoria és una iniciativa del mateix Consell en col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Consorci Gal Alt Urgell Cerdanya, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, Catalunya Emprèn, SOC, de la Generalitat i compta amb el suport del departament d’Empresa i Treball, del ministeri de Treball i Economia Social de la Unió Europea. També compta amb el finançament de Global Lleida, Transformació Econòmica i Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. L’objectiu de la iniciativa és ajudar els empresaris de Cerdanya que volen activar noves idees de negoci, ja siguin joves emprenedors o no, a estudiar els mercats existents, posar l’accent en el valor afegit de la nova empresa i donar accés als empresaris a les ajudes i programes que tenen en marxa les administracions en aquest àmbit. La nova Escola d’Emprenedoria oferirà assessorament personalitzat als nous empresaris a partir de la detecció de les seves aptituds i els punts forts dels projectes empresarials que plantegin. Per tal de donar a conèixer els detalls del projecte als mateixos interessats, el Consell Comarcal ha organitzat dues xerrades a Bellver, que s’ha celebrat aquest dilluns, i a Puigcerdà el dilluns dia 26 de deu del matí a dos quarts d’una del migdia.

En aquest mateix àmbit, el Consell ha organitzat també una Jornada d’Ocupació i Emprenedoria que se celebrarà al Poliesportiu de Puigcerdà el dilluns dia tres d’octubre.