L'exalcalde de Puigcerdà i líder de Reagrupament, Joan Carretero, va qualificar d'"imbècils" els que defensin que a Puigcerdà no hi ha prou aparcament, un debat que va mantenir quan era alcalde de la població amb el sector comercial, que no admetia que s'eliminessin zones d'aparcament del centre de la població.

L'associació de comerciants de Puigcerdà ha respost l'exalcalde retaient-li el to de les seves afirmacions per expressar la discrepància, i considera que aquests tipus d'afirmacions s'adiuen amb el tarannà de "prepotència" de Carretero. Els botiguers estan enutjats per les afirmacions que Carretero feia la setmana passada en una entrevista a l'emissora local Ràdio Pirineus (de la cadena Ser), on explicava amb relació a les decisions que va prendre mentre era el màxim responsable del govern local que "jo, com a alcalde, vaig fer els aparcaments i encara hi són. Per cert, la majoria de dies, buits. La persona de Puigcerdà que digui que hi falten aparcaments, perdoni l'expressió... és imbècil".

Carretero no va fer una referència explícita a cap col·lectiu, però l'Associació de Comerç de Puigcerdà s'ha sentit al·ludida i ha considerat, a través d'un comunicat, que es tracta d'unes declaracions "totalment desafortunades i fora de lloc; han estat efectuades des de la prepotència, des de la creença de tenir el monopoli de la raó i fetes per algú que considera que qui pensa diferent que ell és directament el seu enemic". Els comerciants li han enviat un advertiment: "hi ha una part important del nostre poble que no pensa com Carretero", i han defensat l'opció de reclamar més aparcaments pel bé del turisme, de manera que no es consideren mereixedors del qualificatiu d'"imbècils". Els representants del sector comercial han remarcat que "l'insult és l'últim recurs que queda a la persona que s'ha quedat sense arguments" i ha considerat que l'insult és "doblement greu" perquè "és inacceptable en una societat en què el que s'ha de prioritzar és el diàleg" i perquè l'únic que fa és donar-los la raó pel sol fet de renunciar a l'ús d'arguments.

L'associació de comerciants de Puigcerdà ha demanat a Joan Carretero que retiri l'insult i ha assegurat que, si no, es pot condicionar el diàleg amb l'actual equip de govern a l'Ajuntament, que consideren proper a la formació de Carretero.

Si no hi ha aquesta marxa enrere es poden produir "enfrontaments innecessaris", segons els comerciants, i podria perjudicar "l'entesa entre les parts que han de solucionar la manca d'aparcaments comercials a Puigcerdà". Per a l'associació, encara que Joan Carretero no sigui al govern local, d'"un exalcalde sempre s'espera respecte, educació i sensibilitat local".