La rehabilitació de l'històric Xalet de la Molina, datat del 1925 i en funcionament fins al 2007, s'iniciarà la primavera vinent. Així es va dir en una presentació a Alp, amb presència del conseller Joaquim Nadal de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), en què es va explicar que la Diputació de Girona, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, el departament de PTOP i un patrocinador privat aportaran 300.000 euros cadascun per cobrir el pressupost d'1,2 milions d'euros de l'actuació.

L'edifici, amb una llarga història quant a l'oferta d'activitats relacionades amb els esports de neu a la Molina, és un dels vuit refugis del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), una entitat associativa creada el 1876 i dedicada a fomentar tot tipus d'activitats culturals i esportives de muntanya. Precisament, l'objectiu de l'obra és impulsar el Xalet de la Molina com un centre de tecnificació d'esports de muntanya. Les obres també dotaran aquest refugi de 88 places per fer-hi nit. El conseller Joaquim Nadal va qualificar el projecte com una aposta "que uneix excursionisme, paisatge i nació", per la història de l'edifici, lligada als principis de l'esquí a la Molina. Nadal va dir que "es vol aconseguir l'estabilitat i la funcionalitat de l'edifici", i va recordar que "és una operació costosa, al CEC n'eren conscients i la presentació s'ha dut a terme quan s'han pogut acreditar els diversos ajuts que fan possible donar impuls a l'operació".

El projecte de reforma del Xalet, presentat a l'Ajuntament d'Alp, preveu actuar en dues fases: la primera serà el reforçament dels fonaments i els elements estructurals, el sanejament dels tancaments i millora de façanes i interiors. La segona serà l'adequació de les instal·lacions a les normatives actuals i la rehabilitació de l'edifici. Les obres, doncs, començaran el 2011, "al març o a l'abril, quan les condicions climatològiques ho permetin", va dir Nadal. El termini serà de 6 a 8 anys.