La plataforma Salvem la Molina ha presentat una denúncia penal contra els exalcalde i extinent d'alcalde Cosme Ruaix i Francesc Rosell per un presumpte delicte urbanístic contra el medi natural. La plataforma ha decidit presentar aquesta nova querella davant el silenci administratiu de l'Ajuntament, que no li ha respost un requeriment per un abocament de terres presumptament il·legal en un terreny qualificat com a forestal. Segons l'entitat, l'abocament es va fer amb la intenció que el nou Pla d'Ordenació Urbanística, que està en procés d'aprovació, requalifiqués el terreny i el convertís en urbanitzable.

En la denúncia també hi han quedat inclosos l'exarquitecte municipal i l'empresa propietària dels terrenys. El portaveu de Salvem la Molina, Víctor Garcia, ha explicat que l'entitat s'ha vist obligada a posar la denúncia penal per completar les 12 al·legacions al POUM i les 8 denúncies per actes il·legals que ja van presentar el desembre del 2009. Aquestes denúncies estan en tràmit per la via del contenciós administratiu i una també per la via penal.

Victor Garcia ha afirmat que l'any 2007 l'Agència de Residus ja va informar que havia tingut lloc un moviment de terres que modificava el terreny amb un volum de residus de 80.000 metres cúbics i una tala d'arbres sense tenir la llicència municipal. Totes dues accions van ser denunciades davant el mateix Ajuntament i l'Agència de Residus per l'entitat i altres veïns. Salvem la Molina afirma que en cap dels dos casos l'Ajuntament no va seguir els casos denunciats i ni tan sols va demanar cap explicació als propietaris de la finca. L'entitat veïnal també afirma que la direcció general d'Urbanisme té un informe recent les conclusions del qual constaten la modificació de l'orografia del terreny i la manca de llicències municipals.

POUM pendent de publicar-se

Actualment, el nou POUM d'Alp està pendent d'entrar en vigor. Ho farà quan Urbanisme en faci la publicació oficial. A principi d'any, el va aprovar definitivament i va enviar a l'Ajuntament el conjunt de matisos perquè n'aprovés un text refós. Alp va aprovar aquest text abans de les municipals i ara n'espera la publicació definitiva.