L'Associació Universitària de Cerdanya (Aucer) celebra aquest any el 20è aniversari, que coincideix amb la 20a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà. Davant d'aquesta celebració, l'entitat ha organitzat activitats culturals i socials, així com una edició especial de la Universitat d'Estiu que recuperarà alguns dels cursos de més èxit.

Els actes de celebració s'iniciaran el dia 18 d'aquest mes de maig amb una conferència de sor Lucía Caram a Puigcerdà. La setmana següent es farà un curs sobre el pernil ibèric a fi de recuperar una de les temàtiques preferides dels alumnes de l'Aucer.

Pel que fa als cursos de la Universitat d'Estiu, que es farà entre el 9 i el 14 de juliol, n'hi haurà d'iniciació al món dels vins, de música i d'història, tant universal com local. Igualment, també n'hi haurà de nutricionisme, mindfulness, constel·lacions familiars, lectures que canvien la vida, massatges i plantes.

L'acte inaugural de la Universitat d'Estiu es farà el dia 9 de juliol i consistirà en una xerrada del meteoròleg Tomàs Molina titulada «Història i memòria històrica: similituds i diferències». El programa inclourà excursions etnobotàniques als llacs de Meranges i a la comarca del Solsonès.