La plataforma Salvem la Molina està estudiant la manera legal de reactivar la querella criminal que va presentar contra l'anterior equip de govern de l'Ajuntament d'Alp per presumptes irregularitats urbanístiques. La plataforma ha denunciat que fa nou anys que la querella està encallada als jutjats de Puigcerdà. En nom de l'entitat, la seva responsable, Núria Martí, ha qualificat la situació de «vergonya» i ha anunciat que estan analitzant les eines que disposen perquè es reprengui el procés judicial.

Salvem la Molina ha presentat, des de l'any 2009, vuit contenciosos administratius i una querella criminal pel que considera, segons ha denunciat reiteradament, un conjunt d'irregularitats que es volien tapar amb un nou Pla d'Ordenació Urbana. El pla suposava, segons la plataforma, triplicar la construcció als veïnats de la Molina passant les zones verdes a edificables amb cases unifamiliars i les que tenien aquesta catalogació a la d'edificable amb cases plurifamiliars. En aquesta dècada, la plataforma ha guanyat sis dels contenciosos i espera que se'n resolgui un altre, així com la querella criminal per un abocador de 80.000 metres cúbics en sòl forestal.

Sobre la querella, Núria Martí ha remarcat que «estem esperant que es posi en marxa d'una vegada perquè ja són sis o set anys que està aturada al jutjat d'instrucció de Puigcerdà, la qual cosa és, francament, vergonyosa; és un escàndol, de manera que estem estudiant quines accions pendre». Martí ha apuntat l'esperança que «amb el nou alcalde les coses canviïn, ja que havia estat una persona afí a la nostra associació; esperem que les coses vagin millor».