L'esportista, bombera i empresària de Bellver de Cerdanya Emma Roca ha mort aquesta nit del 18 de juny en no superar una malaltia que l'ha tingut hospitalitzada des de feia setmanes. Roca, molt coneguda a la Cerdanya per la seva activitat com a corredora i, alhora, pel seu vessant empresarial, va néixer l'any 1973 a Barcelona. En l'àmbit empresarial recentment havia estat nomenada nova presidenta de la cooperativa d'usuaris i treballadors Incorpora'm que fomenta la integració laboral i social a la Cerdanya.

En l'àmbit esportiu, Roca va destacar participant en triatlons, duatlons, ironmans, maratons i ultramaratons de muntanya, BTT, esquí de muntanya o raids d'aventura, disciplina en la que va guanyar un Campionat del Món. Va formar part de l'equip espanyol d'esquí de muntanya de la FEDME fent el circuit de Copa i Campionat del Món, Copa i Campionat d'Europa d'esquí de muntanya. També va formar part de l'equip català d'esquí de muntanya i maratons de muntanya de la FEEC fent Copa i Campionat d'Espanya d'esquí de muntanya i Copa d'Europa de maratons de muntanya.

L'Ajuntament de Bellver ha emès un comunicat de dol i ha enviat un missatge de suport a la família: "Des de l'Ajuntament donem tot el nostre suport i el nostre condol a la família en aquests moments tant tristos. La recordarem col·laborant amb el poble, tirant endavant projectes i, com no, corrent per camins i corriols. Et trobarem a faltar".