El Grup de Recerca de Cerdanya es va proclamar ahir campió del Cerdà de l’Any 2021, en l’acte celebrat a Llívia. Es tracta d’un guardó que s’atorga cada any a una entitat o una persona destacada de l’Alta o la Baixa Cerdanya.

L’entitat guanyadora va ser proposada per l’Ajuntament de Puigcerdà. L’alcalde del municipi, Albert Piñeira, es va mostrar satisfet que l’associació hagi obtingut el guardó i va apuntar que és «un premi merescut».

Els altres dos finalistes d’aquesta edició han estat Josep Lizandra i Mado Gaurenne. El guanyador es decideix a través del vot del jurat i del vot popular, i cada part té el 50% de pes. Cada Ajuntament pot presentar el seu candidat, i també té aquest dret qualsevol entitat o persona. En l’edició anterior el premi se’l va emportar el Cos de Bombers Voluntaris de Puigcerdà.

El Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) és una de les entitats més actives de la comarca, organitza tota mena d’activitats, com col·loquis, simposis, conferències, concerts, trobades de poesia i música, i jornades sobre una temàtica en concret. A més a més, participa en l’organització del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya amb Cerdanya Film Comission i edita les revistes Ker i Querol.

És la tercera vegada que és finalista d’aquest guardó.

El premi el lliura l’Institut d’Estudis Ceretans i també hi col·labora Amics de Cerdanya. S’ha atorgat pràcticament de manera ininterrompuda des de l’any 1985, ja que tan sols no es va lliurar l’any 1991.