Aquesta torre històrica de Puigcerdà es convertirà en 26 habitatges

La Villa San Antonio mantindrà l’estructura exterior i es farà un bloc nou al costat de 15 pisos

La Villa San Antonio de Puigcerdà on es farà el nou edifici residencial

La Villa San Antonio de Puigcerdà on es farà el nou edifici residencial / ARXIU/E.G.

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Ajuntament de Puigcerdà ha donat llum verda a la reforma de la Villa San Antonio, que permetrà transformar l’espai històric en un habitatge d’11 pisos i fer un nou bloc al costat, de 15 pisos més. Es tractat d’una iniciativa privada que després de diverses modificacions de projecte es podrà dur a terme.

El ple municipal ha aprovat per unanimitat de tots els grups una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en l’àmbit de la Villa San Antonio. El projecte ha de rebre també l’aprovació de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat.

L’Ajuntament i Generalitat han fet variar el projecte inicial del promotor perquè s’adapti més al conjunt històric de la torre, de l’època eclèctica de l’arribada dels primers estiuejants a la vila. Així, el nou edifici plurifamiliar amb aparcament s’ha desplaçat dos metres cap al jardí, s’ha allunyat una mica de la torre i ha modificat la façana per reduir l’impacte visual. L’actuació urbanística preveu fer 26 habitatges, dels quals onze anirien a l’edifici històric i quinze, a l’edifici de nova construcció. Aquesta distribució final mou tres habitatges inicialment previstos al bloc nou cap a l’antic. L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que en les trobades amb Urbanisme, els tècnics impulsors de la reforma van plantejar com a nou edifici «un bloc homogeni massa allargat amb un impacte massa gran», raó per la qual s’ha fet desplaçar. Urbanisme també ha fet variar el color del nou edifici, refusant el grana i el rosat i proposant una tonalitat ocre. Una vegada el ple ha aprovat el projecte, ara serà Urbanisme de l’Alt Pirineu qui n’ha de fer l’aprovació definitiva.

En nom d’ERC, el president del grup municipal, Joan Manel Serra, ha apuntat que «fa molts anys que es treballa aquest projecte i, «si bé s’ha intentat que tingui el mínim impacte possible, malauradament continuem pensant que s’hi fa un cos prou important». Els republicans adverteixen quan es vegi l’impacte hi pot haver polèmiques per part de veïns, perquè serà un edifici que no deixarà indiferent a ningú». L’alcalde Piñeira (Junts) ha apuntat que «nosaltres ens cenyim al que diu el POUM i hem intentat que l’impacte sigui el mínim».