Llívia obre una segona fase de proves dels banys de Sant Guillem

Fins a final de gener les basses municipals d’aigua calenta estaran obertes amb entrada lliure

Un grup dels primers usuaris dels banys de Sant Guillem de Llívia | AJ. LLÍVIA

Un grup dels primers usuaris dels banys de Sant Guillem de Llívia | AJ. LLÍVIA / Miquel Spa. llívia

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Ajuntament de Llívia ha posat en marxa en fase de proves els banys termals de Sant Guillem. Aquest període inicial d’experimentació permet l’accés a les basses d’aigua calenta de manera gratuïta fins a final de mes. El consistori ha pogut activar aquest projecte que ha topat amb dificultats tècniques amb la veta d’aigua que es va trobar inicialment amb l’ajuda de plaques fotovoltaiques per acabar d’escalfar l’aigua. Es tracta de la segona vegada que els banys acullen usuaris en fase de proves.

Els banys de Sant Guillem, situats a la part sud del terme municipal a l’entorn del parc que porta el mateix nom, ja acullen els primers usuaris. Tant és així que, segons ha explicat el mateix Ajuntament, «la prova està superant les expectatives inicials i el funcionament és correcte, i l’acceptació i el reclam és elevat». Des de fa setmanes l’equipament termolúdic té un equip de personal que hi treballa ja de manera fixa esperant l’arrencada oficial. En aquesta fase de proves l’horari dels banys és de dotze del migdia a quatre de la tarda tota la setmana.

Sobre la data exacta de la inauguració oficial i la posada en marxa del primer control d’accés per pagament, l’equip de govern municipal ha apuntat que «es continua pendent de la posada en funcionament del servei» i ha remarcat que «durant tot el mes de gener els banys seran oberts amb entrada lliure».

Els banys de Sant Guillem ja van realitzar un període de proves el setembre de l’any 2020 amb l’aigua a 30 graus esperant elevar-la als 39. Aquest augment de temperatura s’ha hagut d’aconseguir finalment amb l’ajuda d’energia solar.

El complex termolúdic consta de tres piscines petites i una quarta amb forma octogonal més gran amb un aforament general d’unes 80 persones.

TEMES