Llívia activa la visita virtual en tres dimensions del fons de la Farmàcia

Una empresa digitalitza en imatges rotatòries en volum les caixes policromades dels remeis

Imatge d’una de caixa policromada en tres dimensions

Imatge d’una de caixa policromada en tres dimensions / Museu Llívia

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Ajuntament de Llívia, a través del museu municipal, ha activat la consulta oberta a través d’un portal especialitzat de les imatges en tres dimensions de les caixes policromades de l’antiga Farmàcia Esteva. Les caixes policromades estan datades dels segles XVI i XVII, tenen pintures d’estil renaixentista i servien per emmagatzema els remeis. 

El projecte de digitalització en tes dimensions de les caixes de fusta policromades va començar el mes de novembre. Des del Museu municipal han explicat que el seu objectiu és anar ampliant el fons museogràfic tractat amb aquesta tècnica informàtica per tal d’oferir una visita virtual el màxim completa possible:«el procés s’anirà desenvolupant al llarg dels anys;en aquest cas, va iniciar-se amb la fotogrametria i processat en tres dimensions de deu de les caixes que disposa el fons de la farmàcia Esteva de Llívia, que formen part de l’exposició permanent del museu». Així, una vegada finalitzada aquesta fase, les imatges de caixes es van publicant al portal especialitzat https://sketchfab.com/ i posteriorment al web del mateix Museu de Llívia, www.museullivia.net. En aquest sentit, el director de l’equipament, Gerard Cunill, ha remarcat que «més enllà de l’exposició virtual d’aquest patrimoni digitalitzat, el projecte dona accés a les persones amb discapacitat visual que, de forma tàctil, podran conèixer i descobrir aquest patrimoni i, alhora, s’obren possibilitats en l’ensenyament i en la recerca».

La digitalització la porta a terme Veraicon amb aportacions econòmiques tant del departament de Cultura com el mateix Ajuntament. Cunill ha avançat que el procés de portar el museu a les xarxes i el món virtual continuarà creixent de manera immediata perquè «l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural serà a Llívia aquest primer trimestre de l’any per continuar aquest procés en tres dimensions, amb altres peces i elements del museu». 

La visita virtual al fons museogràfic de la Farmàcia permet fer rotar les caixes policromades i ampliar-ne la imatge per observar-les al detall.