Puigcerdà incorpora el suport en higiene dental

La Fundació Hospital de Puigcerdà suma al catàleg de serveis el d’una experta en neteja bucodental per a infants, gestants i discapacitats

Un pacient durant l’atenció de l’especialista bucodental    | FHP

Un pacient durant l’atenció de l’especialista bucodental | FHP / Miquel Spa. Puigcerdà

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Àrea Bàsica de Salut de Puigcerdà, que gestiona la Fundació Hospital de Puigcerdà conjuntament amb els Centres d’Atenció Primària de la resta de la comarca, ha incorporat un nou servei d’atenció odontològica. Segons ha informat la mateixa Fundació, recentment ha sumat a la plantilla de personal mèdic una higienista bucodental.

Aquesta especialista, Came Guirao, s’ha incorporat a l’equip d’odontologia a les instal·lacions de la Fundació de la plaça de Santa Maria de la capital cerdana. Segons ha informat la direcció del centre, la nova odontòloga oferirà atenció en prevenció de la malaltia i promoció de la salut bucodental; i seguiment i tractament preventiu de càries i patologia periodontal de baixa complexitat. El nou servei va destinat a dones gestants, infants de fins a 14 anys, població amb discapacitat superior al 33% i persones en procés oncològic cervicofacial, segons han remarcat des del centre mèdic. Els seus responsables han fet una crida a demanar informació sobre la possible atenció mèdica que requereixi cada pacient. La incorporació de l’especialista en higiene bucodental ha coincidit amb la celebració, la setmana passada, del Dia Internacional de la Salut Bucodental. En el context d’aquesta jornada, la Fundació Hospital de Puigcerdà ha llançat una campanya de conscienciació sobre la neteja de les dents tres cops al dia i la renovació del raspall cada tres mesos.