La mala temporada de neu fa caure l’assistència a la Molina

L’estació d’esquí ha registrat 324.000 visitants des de desembre fins a abril, unes xifres que queden prop d’un 8,1% per sota les de l’any passat

Esquiadors a La Molina aquest gener

Esquiadors a La Molina aquest gener / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tancaran la temporada d'hivern aquest Dilluns de Pasqua amb un total de 838.000 visitants. Són les persones que han visitat les estacions d'esquí de La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé i Boí Taüll des de desembre fins a abril. Aquesta xifra significa un manteniment al respecte la de l’any passat, amb un lleu augment de l’1%.

L’estació de La Molina, a la Cerdanya, ha registrat 324.000 visitants. Les xifres d’afluència en aquesta estació queden prop d’un 8,1% per sota de les de la temporada passada. Pel que fa al domini esquiable d’Alp 2500, ha acollit fins a 55.800 visitants, un 9,9% menys que la temporada anterior.

El president d’FGC, Antoni Segarra, ha valorat la temporada del conjunt de les estacions amb satisfacció: «Ha estat un any de bona neu al Pirineu occidental, malgrat a l’oriental la precipitació ha estat més moderada. Tot i això, hem pogut assegurar un nombre de jornades d'esquí similar a les mitjanes dels últims anys. El nostre client ha seguit visitant-nos i això ens ha fet aconseguir unes bones dades en el global de les estacions d'FGC». Segarra ha afegit que «continuem treballant amb la ferma convicció de convertir les nostres estacions de muntanya en autèntics centres de dinamització econòmica del territori, seguint una línia clara i diàfana: l'acompliment del nostre Pla d'Acció Climàtica 2030. Aquest és el nostre full de ruta en matèria de sostenibilitat empresarial, amb la clara voluntat de fer un pas ferm endavant i adoptar un posicionament més dinàmic en la gestió».

Les estacions d’esquí i muntanya d’FGC han seguit apostant per la competició d’alt nivell en els seus equipaments amb tres grans campionats de nivell mundial. L’estació de La Molina ha estat seu del Campionat del Món FIS de Para Snowboard, que es va fer del 8 al 17 de març i va reunir una setantena d’atletes de 21 països. També cal destacar que enguany Vallter i La Molina han estat dos finals d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2023. Un any més, dues estacions d’FGC han estat protagonistes d’aquest espectacle esportiu d’alta muntanya.

Les sis estacions de muntanya de Ferrocarrils donaran per finalitzada la temporada d’esquí 2022-2023 aquest dilluns dia 10 d'abril amb la mirada posada en l’estiu. L’oferta d’activitats d’estiu és diversa i per a tots els públics.