El Moto Club nega l’acusació dels ecologistes i avisa que manté corriols

L’entitat esportiva remarca com l’Ajuntament que tenia tots els permisos pel trial de Ger i que no va passar per zones protegides

Un participant en la prova de Trial per motos clàssiques de Ger

Un participant en la prova de Trial per motos clàssiques de Ger / ARXIU PARTICULAR

Miquel Spa

El Moto Club Cerdanya ha negat rotundament que el trial de motos clàssiques celebrat a Ger el mes d’abril sortís del circuit autoritzat pel departament d’Acció Climàtica i trepitgés zones protegides tal com van denunciar quatre entitats culturals i ecologistes. L’entitat ha emfatitzat que no tan sols les denúncies no tenen cap fonament sinó que arran de la seva activitat desbrossadora per zones forestals de la comarca alguns camins i corriols es poden mantenir perquè en gaudeixin també excursionistes i ciclistes.

El president del Moto Club Cerdanya, Xavi Castey, ha argumentat que «tenim tots els permisos de l’Ajuntament i del departament, de manera que la carrera la teníem homologada, sempre ho fem així;demanem els permisos i fem passar les motos per on ens diuen, i si els agents rurals ens demanen que no passem per alguna zona perquè hi ha el gall fer o el que sigui, doncs no hi passem, no hi tenim cap problema». Pel que fa al pas per zones de rius o torrents, el president de l’entitat esportiva ha remarcat que «la llei permet travessar el riu les vegades que vulguis, però de totes maneres nosaltres no passem per rius sinó per torrents o lleres, que de vegades estan secs i de vegades no».

Castey ha considerat que en la base de la denúncia hi ha una «mania» de les entitats ecologistes contra les motos: «aquesta gent ara s’han fixat amb les motos, no se què tenen en contra nostra, però també ho estan dels pagesos i les bicicletes... No se pas què volen. Nosaltres quan preparem les carreres netegem uns quinze quilòmetres de corriols perquè hi passi la gent caminant, en bici i els ramaders amb el bestiar, fem que tothom s’aprofiti del camí; de fet, hi ha molts camins que si no fos per nosaltres es perdrien». 

Les entitats Cerdanya en Acció pel Clima, Ceretània, Grup Recerca de Cerdanya i SOS Pirineus han demanat el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que obri un expedient sancionador perquè consideren que el trial de motos clàssiques va sortir de l’itinerari autoritzat, fet que Castey ha negat. L’Ajuntament ha confirmat els permisos.