El Parc dels Búnquers de Martinet ha creat un nou producte cutlral, turístic i d’oci per donar a conèixer la seva oferta patrimonial. Es tracta d’un Scape Room, el format de joc d’escapisme cronometrat que en els últims anys s’ha popularitzat arreu, que aprofita l’entorn dels edificis defensius a tocar del Segre. 

L’activitat «Scape Room Búnquers Martinet» està disponible els dijous i dissabtes d’estiu a les a dos quarts de vuit del vespre en grups que poden ser variables d’entre dos i deu persones a partir de vuit anys d’edat. Els responsables del Parc dels Búnquers han activat una campanya de promoció per atraure visitants amb una explicació de la problemàtica que es trobaran els participants: «primavera de 1945. Hitler i el règim nazi acaben de caure. L’Organització Defensiva dels Pirineus, espera un imminent atac de les potències aliades a través de la Cerdanya i prepara un important defensa des dels Centres de Resistència nº 52 i 53. La peça més important i potent de la defensa són els canons antitancs. La línia s’ha armat a gran velocitat i tot és a punt per aturar l’atac aliat. A darrera hora la invasió és desmentida i immediatament s’ha donat la ordre de replegament de totes les unitats. Les fortificacions han estat desarmades i s’ha aturat el pla de defensa. Tot i això, l’ordre no ha arribat a una de les unitats i un esquadró de soldats es dirigeix a un dels búnquers d’artilleria del CR53 de Martinet per fer detonar el canó. Cal aturar com més aviat millor l’alarma del canó i així evitar que la unitat d’artilleria faci volar el pont de Martinet». Des de l’equip que gestiona l’equipament cultural i turístic reten els participants:«esperem que tu i el teu equip pugueu aconseguir-ho abans d’una hora! Sort» El preu per realitza el joc varia segons la quantitat de persones per grup. 

El Parc dels Búnquers és un centre d’interpretació situat en una construcció cerdana a tocar del Segre i la línia de búnquers defensius que el Franquisme va fer aixecar a tot el Pirineu per aturar una hipotètica invasió des d’Europa. El parc recrea alguns búnquers i ofereix un recorregut pels espais subterranis.